Safareigs
(Benifallet - Baix Ebre)

Benifallet - Safareigs. Mosaic d'Amanda Collelldevall

Benifallet - Safareigs. Mosaic d'Amanda Collelldevall (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Davant l'embarcador
Els safareigs de Benifallet estan situats a tocar del riu, coberts amb una estructura d'encavallades de fusta sobre pilars de maçoneria. Els rentadors estan formats per tres piques annexes, comunicades entre elles per sobreeixidors, amb un perímetre comú on hi ha la superfície de neteja, amb el pendent cap a l'interior. Es van constituir en un lloc de trobada i de relació social on les dones del poble intercanviaven tafaneries (feien safareig). En la restauració es van incorporar uns mosaics al·lusius de l'artista Amanda Collelldevall, nascuda a Anglaterra, de pare català, i resident a Benifallet.