Església de l'Immaculat Cor de Maria
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Església de l'Immaculat Cor de Maria

Sabadell - Església de l'Immaculat Cor de Maria (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sabadell - Església de l'Immaculat Cor de Maria (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Sabadell - Església de l'Immaculat Cor de Maria. Escultura del Pare Claret

Sabadell - Església de l'Immaculat Cor de Maria. Escultura del Pare Claret (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sabadell - Església de l'Immaculat Cor de Maria. Escultura de Fèlix Sardà

Sabadell - Església de l'Immaculat Cor de Maria. Escultura de Fèlix Sardà (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAntoni Cellers Azcona
Situació Plaça del Doctor Robert, 3
L'anomenada Església dels "Padres", també anomenada Església Vella dels Escolapis, Església dels Pares Claretians o del Cor de Maria, va ser inaugurada l'any 1832. El finançament fou fruit de la súplica dels escolapis arran d'una visita de Ferran VII a Sabadell l'any 1828. La concessió per a la construcció fou de 480.000 rals. Des de 1899 pertany als missioners claretians, que van arribar a Sabadell aquell mateix any.

El temple, d'estil neoclàssic, és obra de l'arquitecte Antoni Cellers (Lleida, 1775 - 1835), que va ser el primer director de l'Escola d'Arquitectura de l'Escola de la Llotja. De la façana destaquen les quatre columnes jòniques que emmarquen dues fornícules on hi ha dues escultures (col·locades el 1949). Són obra del sabadellenc Camil Fàbregas i representen Sant Antoni Maria Claret i el Doctor Feliu Sardà i Salvany. A l'interior, presidit per una gran cúpula, destaquen les pintures i escultures de Salvador Mayol i Adrià Ferran.