Monument al Llaguter
(Benifallet - Baix Ebre)

Benifallet - Monument al Llaguter

Benifallet - Monument al Llaguter (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Cruïlla entre la C-12 i la T-302
El pont del Llaguter va culminar les obres de l'Eix de l'Ebre (C-12) que va suposar una millora extraordinària en la comunicació viària a les terres de l'Ebre i va substituir a la tradicional barcassa de Benifallet. Es va inaugurar l'any 1991 i va adoptar aquest nom per iniciativa del cronista local Francesc Cots i Alcoverro, descendent de llaguters. Donat que el pressupost de l'obra tenia una partida per a obra cultural, es va aprofitar per alçar un monument que servís d'homenatge a aquells que durant tants anys es van dedicar al transport fluvial en llagut.