Conjunt d'ermites de Cardó
(Benifallet - Baix Ebre)

Benifallet - Ermita de Sant Àngel (Foto: Maria Lluïsa, 2009)

Benifallet - Ermita de Sant Simeó

Benifallet - Ermita de Sant Simeó (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Entorn del balneari de Cardó. Accés des de Rasquera
El conjunt d'ermites que envolta l'antic convent de Sant Hilari de Cardó, després balneari, es va construir coetàniament a aquest. Eren ocupades per eremites que preferien viure isolats en lloc de compartir la vida monacal. Totes elles van ser abandonades l'any 1835 arran de l'exclaustració del convent. La primera va ser la de Sant Josep, fundada l'any 1611 a iniciativa del donant Josep Dalmau. Del 1612 són la de Sant Simeó o de la Columna -la més coneguda i la més impressionant- i la de l'Àngel. Als anys següents, entre 1613 i 1622, es van construir les de Santa Teresa (1612), Sant Jeroni (1613), del Carme (1613), Santa Anna (1614), Sant Onofre (1616), Sant Joan Baptista (1616), Santa Agnès (1622), entre d'altres. Algunes han desaparegut i altres van ser aprofitades com a construccions agràries. Se'n conserven, en diferent estat, un total de 14, disseminades per tota la vall i conformen una ruta molt freqüentada pels excursionistes, d'unes 6 hores de durada.