Monument De l'Assut al Delta
(Tivenys - Baix Ebre)

Tivenys - De l'Assut al Delta

Tivenys - De l'Assut al Delta (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJoan Escudé Monguió
Situació Assut de Tivenys
Monument situat en una terrassa damunt del riu Ebre, al costat de l'assut de Tivenys, inaugurat l'any 2007. És obra de Joan Escudé i Monguió (Tortosa, 1945). Es tracta d'un monòlit d'uns 6,5 metres d'alçada, que evoca el recorregut del Canal de l'Esquerra de l'Ebre i inclou una inscripció amb les seves dades tècniques.

El Canal de l'Esquerra de l'Ebre neix a l'assut i discorre, paral·lel al riu, pels municipis de Tivenys, Tortosa, l'Aldea, Deltebre, Camarles i l'Ampolla. Va ser inaugurat l'any 1912, projectat per l'enginyer Rafael Izquierdo Jáuregui.