Antiga Farinera González
(Tivenys - Baix Ebre)

Tivenys - Antiga Farinera González

Tivenys - Antiga Farinera González (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tivenys - Antiga Farinera González (Foto: Josep Ramon Roig -calaix.gencat.cat-, 1984)

Situació Encluses de l'Assut de Tivenys
Necessita intervenció urgent
La farinera dels germans González, fundada a mitjan segle XIX, situada prop de l'assut, a la banda de Tivenys, aprofitava el corrent de l'aigua del canal per moure les rodes que premsaven el blat. El molí era propietat de l'Ajuntament de Tortosa, però, l'any 1855, Mariano González el va adquirir i rehabilitar, la qual cosa va generar conflictes amb els pagesos de Tivenys que fins llavors aprofitaven l'aigua sobrant.

Actualment, només sobreviu l'esquelet d'un edifici d'estil eclèctic, construït damunt del canal després de la inauguració d'aquest, l'any 1912, fet amb maçoneria i trams de maó vist.