Teatre Principal (Sabadell - Centre Històric - Vallès Occidental)

Teatre Principal

Teatre Principal (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

TipusEdifici públic
AutorFrancesc Daniel Molina
Situació Carrer de Sant Pau, 6
L'any 1866 es va enderrocar el primer edifici del Teatre Principal (construït el 1839) i se'n va bastir un altre, molt més gran i adaptat al pla urbanístic de la ciutat del 1864. Aquest segon edifici es va inaugurar el 13 d'Octubre de l'any 1886.

Fou dissenyat per Francesc Daniel Molina, i construït per Josep Antoni Obradors. De tipologia clàssica, consta de platea, dos pisos de llotgetes, i un
tercer pis destinat a "galliner". La decoració va ser obra de pintors i escenògrafs de Barcelona, com Marià Carreras Vila, que havia fet decorats per al Liceu i l'Odeon de Barcelona, i també Joan Ballester. L'escenari va ser realitzat per Joaquín Mansió, director de l'Escenari del Teatre del Liceu de Barcelona.

El Teatre ha estat recentment reacondicionat. Després de tres anys d'obres, en què s'ha enderrocat i construït de nou l'escenari, i s'han reforçat algunes estructures, el 21 de Desembre de 2006 s'ha tornat a obrir. L'aforament actual és de prop de 500 places.