Teatre Principal
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Teatre Principal (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

EstilRomanticisme
AutorFrancesc Daniel Molina
Situació Sant Pau, 6
L'any 1866 es va enderrocar el primer edifici del Teatre Principal (construït el 1839) i se'n va bastir un altre, molt més gran i adaptat al pla urbanístic de la ciutat del 1864. Aquest segon edifici es va inaugurar el 13 d'octubre de l'any 1886.

Fou dissenyat per Francesc Daniel Molina, i construït per Josep Antoni Obradors. De tipologia clàssica, consta de platea, dos pisos de llotgetes, i un tercer pis destinat a "galliner". La decoració va ser obra de pintors i escenògrafs de Barcelona, com Marià Carreras Vila, que havia fet decorats per al Liceu i l'Odeon de Barcelona, i també Joan Ballester. L'escenari va ser realitzat per Joaquim Mansió, director de l'Escenari del Teatre del Liceu de Barcelona.

El teatre va ser rehabilitat entre 2003 i 2006. Es va demolir i construir de nou l'escenari, i es van reforçar algunes estructures. L'aforament actual és de prop de 500 places.