Església de Sant Miquel
(Tivenys - Baix Ebre)

Tivenys - Església de Sant Miquel

Tivenys - Església de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tivenys - Església de Sant Miquel (Foto: Jordi Contijoch -calix.gencat.cat-, 2012)

Situació Plaça de Sant Joan
A mitjan segle XVIII, el creixement demogràfic va deixar petita la primitiva església parroquial i es va fer necessari construir-ne una de nova. L'any 1759 es va fer la traça i l'any següent es van iniciar les obres que, tot just començar, es van aturar durant vuit anys. L'any 1768 es va reprendre la construcció, però es va decidir que seria un temple més gran, de tres naus. Les obres es van acabar l'any 1793, data que podem veure inscrita a la porta principal.

És un edifici de tres naus en planta de creu llatina, amb cúpula sobre tambor octogonal al creuer. La nau principal té volta de canó amb llunetes. Les columnes que separen les naus estan capçades amb capitells d'ordre compost. La façana principal, amb coronament sinuós, presenta una porta emmarcada amb massisses pilastres de pedra que fan de suport d'un entaulament amb fornícula i ornamentació de volutes. D'un lateral emergeix el campanar de torre on, l'any 1929, es va col·locar el campanar.