Antiga església de Sant Isidre
(Tivenys - Baix Ebre)

Tivenys - Església de Sant Isidre (lo Quartel)

Tivenys - Església de Sant Isidre (lo Quartel) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Abadia, 9
Antiga església parroquial, construïda al segle XVI. L'any 1574, el bisbe de Tortosa nomenà el primer capellà de Tivenys, un membre de la família Pinyol. Va perdre la seva condició de parroquial en construir-se la nova església, l'any 1774. Al segle XIX es va fer servir de quarter i posteriorment es va habilitar com a escola. Durant el franquisme va ser l'Hogar Rural de la Falange i, modernament, biblioteca municipal.

És un edifici de planta rectangular, d'una sola nau, coberta amb volta de canó. Conserva el portal adovellat de mig punt damunt del qual hi ha una mènsula amb l'escut dels Pinyol. I encara més amunt, veiem una estructura a dues aigües en forma de dosser.