Ermita de Sant Julià de Carles
(Alfara de Carles - Baix Ebre)

Alfara de Carles - Ermita de Sant Julià de Carles (Foto: Albert Esteves, 2022)

Alfara de Carles - Ermita de Sant Julià de Carles (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2022)

Alfara de Carles - Ermita de Sant Julià de Carles (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2012)

Situació Camí del Toscar
El poble de Carles, situat als peus del seu castell, va ser abandonat després d'una devastadora epidèmia, l'any 1480. La seva església parroquial està documentada durant la segona meitat del segle XIII. És un edifici de transició del romànic al gòtic, d'una sola nau, sense absis diferenciat, coberta amb volta de canó apuntada, suportada per uns arcs torals que neixen d'un banc perimetral. La porta és adovellada, d'arc ogival, situada a la façana de migdia. A la façana de llevant hi ha una finestra de doble esqueixada i, al seu capdamunt, una senzilla espadanya, afegida en època moderna. Al costat de l'església hi havia el cementiri, en el qual van aparèixer nombroses esteles funeràries, ara dipositades al Museu Municipal de Tortosa.