Mural Homenatge a Andy Warhol
(L'Hospitalet de Llobregat | Santa Eulàlia - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Mural Homenatge a Andy Warhol (Foto: Anna Corcoll, 2022)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorUri Martínez (Uriginal)
Situació Cultura, 11
El títol original d'aquesta peça és Andy Warhol Mural, de 2017, pintada al mur del Dipòsit Municipal de Vehicles. Uri Martínez -Uriginal- plasma un retrat doble de l'artista pop amb dos elements que el caracteritzen: la llauna de sopa Campbell's, convenientment tunejada amb la seva signatura, el títol i la localització, i una banana, com la que surt a la caràtula del disc de Velvet Underground feta per Warhol.

A Uriginal li van diagnosticar un trastorn visual -vertigen perifèric- a partir del qual retrata les seves figures, de factura clàssica, tal com les veu, distorsionades, creant un estil nou.