Escultura Nen amb oca
(Tarragona | Rambles - Eixample - Tarragonès)

Tarragona - Nen amb oca

Tarragona - Nen amb oca (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Pujol Montané
Situació Passeig de les Palmeres
El Passeig de les Palmeres es va inaugurar l'any 1946, llavors amb el nom de Paseo Calvo Sotelo. S'hi va instal·lar un estany amb un brollador escultural, obra de l'escultor Josep Pujol Montané (Torredembarra, 1893 - 1978) que evoca l'obra més coneguda de l'escultor hel·lenístic Boet de Calcedònia. Es tracta d'un infant que agafa del coll una oca, del bec de la qual brolla l'aigua. En un acte d'incivisme, l'any 1948 uns mariners anglesos van destruir l'obra original, de fang cuit, la qual va haver de ser replicada poc després per Ignasi Pallàs en marbre, aprofitant un tros de columna romana guardada als magatzems municipals.