Casa Edmund Bebié
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 655 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Gran Via, 655 (Foto: Anna Corcoll, 2019)

AutorMiquel Madorell Rius
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 655 / Girona, 45
Edmund Bebié Wild era un enginyer suís, propietari d'una fàbrica de filats de llana prop de Zuric. Interessat per les possibilitats de la conca del riu Ter, va adquirir, cap a 1895, un terreny entre els municipis de Montesquiu i les Llosses i fundà una colònia tèxtil, la Farga de Bebié, coneguda com la colònia dels suïssos, que es va mantenir activa fins a l'any 2008.

A Barcelona va promoure, l'any 1923, l'ampliació i reforma d'una casa a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer Girona, que havia estat construïda l'any 1882 (casa Victòria de Grassot), on vivia i tenia la seu corporativa. A la porta podem veure les seves inicials (EB) i, al medalló damunt la llinda, el nom Bebié.