Mosaic a Gran Via de Carles III, 41-43
(Barcelona | Sant Ramon - Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via de Carles III, 41-43. Exterior de l'edifici (Foto: Anna Corcoll, 2022)

TipusElement singular
AutorPau Macià
Situació Gran Via de Carles III, 41-43
Situat al vestíbul d'un edifici d'habitatges singular, de gran alçada, projectat l'any 1966 dins l'estil convencional propi de l'època. El mosaic, signat Macià 70, està fet a base de tessel·les i peces retalles de rajoles esmaltades, pedres i vidre. La composició té una alta complexitat simbòlica. Hi ha referències al treball del camp, representat per un segador; a la maternitat, amb una nena acollida per sa mare; als viatges, simbolitzats per un vaixell de vela navegant pel mar; també hi podem veure el colom de la pau, el sol, la lluna i una figura femenina que sobrevola l'escena i que podria representar la Verge Maria.