Carrer Deu i Mata
(Barcelona | Les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Deu i Mata, 19 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Barcelona - Deu i Mata. Detall

Barcelona - Deu i Mata. Detall (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Situació Deu i Mata, 1 - 15
El primer tram del carrer Deu i Mata, entre el carrer Galileu i la plaça de la Concòrdia, compta amb diverses cases interessants, construïdes a cavall dels segles XIX i XX. Una d'elles és la del número 6, un edifici eclèctic de 1898, d'un estil semblant a la del número 14. La del 7, en canvi, s'inscriu plenament dins del modernisme, tant pels relleus florals de les motllures com pel forjat de les baranes.

El carrer Deu i Mata té aquest nom des de 1918. A mitjan segle XIX es deia San Francisco i, a partir de principis del segle xx, va tenir diverses denominacions: Castellbó, Saldoni i Gelabert del Coscoll.