Casal dels Cescomes
(Tarragona | Part Alta Sud - Tarragonès)

Tarragona - Casa dels Cescomes

Tarragona - Casa dels Cescomes (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tarragona - Casa dels Cescomes (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Nau, 8 / Destral, 4
Casa en cantonada construïda pels volts del segle XIV que conserva, de l'obra original, bona part dels carreus de la façana, en la seva part baixa i a la cantonera. Són carreus de bona mida, ben tallats i enfilats. La porta principal actual és d'arc rebaixat, amb fines dovelles. Hi ha restes de portes més antigues.

La família Cescomes (o Sescomes), originària de Puig-reig, va tenir gran rellevància a la Tarragona del segle XIV. Arnau Cescomes, mort l'any 1346, va ser bisbe de Lleida i arquebisbe de Tarragona. I els seus nebots, Guillem i Romeu Cescomes, van ser canonges de la seu.