Can Ramis
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Can Ramis - Germà Garcia, 2002

Sant Celoni - Can Ramis - Germà Garcia, 2002 (Foto: Germà Garcia -Calaix.gencat.cat-, 2002)

Sant Celoni - Can Ramis. Postal antiga

Situació Plaça de la Vila
La família Ramis va ser una de les més notables de la vila. La sumptuositat del seu casal, a la plaça de la Vila, és testimoni del seu nivell social. Es tracta d'un edifici de planta baixa, planta noble i galeria a les golfes. La galeria és fruit d'una reforma de mitjan segle XX. Té un pati interior on hi ha l'escala d'accés al pis. Totes les obertures estan emmarcades amb grans carreus de pedra. A la llinda de la porta principal hi podem veure l'escut familiar. L'aparell és de maçoneria embellida amb un encintat. El conjunt de la casa palesa les successives reformes realitzades entre els segles XVI i XVIII sobre l'edifici medieval primigeni, a més dels elements afegits a la restauració dels anys cinquanta, com la galeria d'arcs carpanells de les golfes, recuperada d'una casa de Barcelona.