Pont Trencat
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Pont Trencat

Sant Celoni - Pont Trencat (Foto: Albert Esteves, 2022)

Sant Celoni - Pont Trencat (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1912)

Sant Celoni - Pont Trencat (Foto: Jaume Biosca -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1921)

Sant Celoni - Pont Trencat (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1924)

Sant Celoni - Pont Trencat. Postal antiga

TipusPonts i aqüeductes
Situació Pont Trencat
InterèsEspecial interès Interessant
Pont medieval de dos ulls, d'arcs apuntats, que permetia travessar el riu Tordera seguint el Camí Ral. Va ser construït entre els segles XIV i XV substituint, probablement, un antic pont romà. El document més antic que l'esmenta és de l'any 1453. En ell, la reina Maria, esposa d'Alfons el Magnànim, concedia permís als jurats i síndics de Sant Celoni per reedificar-lo, a causa del mal estat en què es trobava, i cobrar dret de pas per sufragar les despeses.

Durant la guerra del Francès, una de les arcades va ser destruïda per dificultar el pas de les tropes napoleòniques. Des de llavors se'l coneix com el Pont Trencat. No va ser fins a l'any 1866 que es va construir un nou pont que permetia travessar el riu uns metres més enllà. L'any 2003, es va completar la part que havia quedat derruïda amb una nova estructura d'acer (vegeu fitxa específica).