Voltes de la plaça de la Vila
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Voltes de la plaça de la Vila

Sant Celoni - Voltes de la plaça de la Vila (Foto: Ajuntament de Sant Celoni)

Sant Celoni - Can Bonsoms

Sant Celoni - Can Bonsoms (Foto: Albert Esteves, 2022)

Sant Celoni - Voltes de la plaça de la Vila (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1912)

Sant Celoni - Voltes de la plaça de la Vila (Foto: Manuel Genovart -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1920-35)

Situació Plaça de la Vila / Major
Un tram del carrer major, a l'alçada de la plaça de la Vila, conserva algunes de les antigues cases porticades. Altres van ser enderrocades a mitjan segle XIX en urbanitzar la plaça. Són voltes de pedra, de diferent amplada i alçada, construïdes en la seva major part al segle XVI. Una de les cases, can Bonsoms, conserva d'aquella època una finestra d'arc conopial amb traceria gòtica.