Can Maitanquis
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Can Maitanquis

Sant Celoni - Can Maitanquis (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça del Bestiar, 1
Casa de l'any 1589 (data que podem veure inscrita en una llinda) aprofitant una part de la muralla. És un edifici de planta rectangular, amb tres façanes, la més ampla abocada a la plaça del Bestiar. Està construït amb maçoneria tret de les cantoneres i els marcs de les obertures, on s'utilitzen carreus de pedra picada. Està cobert amb teulada a quatre aigües. A començament del segle XX era la casa i taller del constructor de carros Cruixent. L'any 1937 Josep Clupés -el Clapat- hi va obrir una taverna, traspassada després a Enric Comas i, finalment, a Joaquim Casas Vila.