Escola Nàutica
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

TipusEdifici escolar
EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorJoaquim Vilaseca Rivera / Adolf Florensa Ferrer
Situació Pla de Palau, 18
Edifici construït entre 1931-33 dins un estil classicista inspirat en l'edifici de la Llotja. Té quatre pòrtics, un a cada façana, amb columnes toscanes. Els pòrtics laterals són flanquejats per dos cossos que sobresurten de la línia de façana, amb balustrada al damunt. Les obertures es coronen amb frontons triangulars o ovalats. A l'interior, la planta baixa s'il·lumina amb una llanterna de vidre.

L'Escola de Nàutica va ser creada l'any 1769 i en va ser el primer director Sinibald de Mas, de Torredembarra. La seva primera seu va estar situada a la Barceloneta, després va estar a la Llotja i als porxos d'en Xifré, fins que finalment va poder instal·lar-se a l'actual edifici, el projecte del qual va ser encarregat als arquitectes municipals Adolf Florensa i Joaquim Vilaseca.