Catedral de Tarragona. Capella del Baptisteri
(Tarragona | Catedral - Tarragonès)

Tarragona - Catedral. capella del Baptisteri (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tarragona - Catedral. Capella del Baptisteri

Tarragona - Catedral. Capella del Baptisteri (Foto: Zarateman, 2018)

Situació Catedral de Tarragona
Aquesta capella, construïda a la dècada de 1330, va ser convertida en baptisteri l'any 1821. A l'altar es va ubicar la monumental banyera romana de marbre, del segle I dC. El finestral central conserva part dels vitralls originals del segle XIV, atribuïts a Guillem de Letumgard. Hi ha restes de pintura del segle XIV amb rostres de santes. L'advocació original era la de santa Úrsula i les onze mil verges i es va construir sota el patrocini de l'arquebisbe Arnau Sescomes, enterrat sota el seu paviment. Al mur lateral hi ha el sepulcre de l'arquebisbe Gaspar Cervantes de Gaeta († 1575).