Santuari de la Mare de Déu del Puig de Bellver
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Santuari de la Mare de Déu del Puig de Bellver

Sant Celoni - Santuari de la Mare de Déu del Puig de Bellver (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJoan Bergós Massó
Situació Av. de la Verge del Puig
L'origen de l'ermita de la Mare de Déu del Puig, al cim del puig de Bellver, és força antic. És esmentada en un document de 1526. Entre 1582 i 1618 s'hi va establir una comunitat de monjos caputxins. Segons la tradició, va ser la Mare de Déu del Puig la que va salvar la vila d'una plaga de llagostes, l'any 1687. Des de llavors és la patrona del poble. Donat el mal estat de l'ermita va haver de ser reconstruïda entre 1919 i 1935, però l'esclat de la guerra civil la va deteriorar de nou i, ja als anys seixanta, es va produir una nova actuació que va consistir en l'addició d'un porxo i la construcció d'un obelisc-campanar de línies corbes i inspiració gaudiniana.

Va ser l'autor del projecte Joan Bergós Massó (Lleida, 1894 - 1974) -deixeble de Gaudí- amb la col·laboració d'Eugeni Rosich Casany, que va signar el projecte donat que Bergós ja estava jubilat. Era l'any 1962.