110 habitacions
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Provença, 203 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Provença, 203 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorEstudi MAIO
Situació Provença, 203
Aquest és un projecte d'entre 2013 i 2016 de l'Estudi MAIO de Barcelona. El seu nom expressa la intenció dels arquitectes de plantejar un edifici d'apartaments totalment adaptable als usos possibles. Aquells contenen cinc habitacions iguals -amb la cuina a la central-, comunicades, sense passadissos ni jerarquies. La recepció, a la planta baixa, combina marbres i ciment en formes geomètriques acolorides i molt potents. El corredor d'accés continua fins al pati interior, dissenyat per MAIO i Beatriz Borque, amb una piscina hexagonal decorada amb ziga-zagues, com el paviment, i illes circulars amb vegetació.

Tant l'interior -habitacions totes iguals i espai d'entrada a l'edifici d'alt valor representatiu-, com l'exterior -façana
regular, murs opacs amb balcons i persianes de fusta i estuc amb motius decoratius- són, per als arquitectes, una versió flexible i actualitzada de l'edificació confrontant.