Ronda Universitat, 17
(Barcelona | Plaça Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Ronda Universitat, 17

Barcelona - Ronda Universitat, 17 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorJoan Martorell Montells
Situació Ronda Universitat, 17
És una casa promoguda pel comte de Torroella de Montgrí, de Serra, de sant Iscle, i marquès de Robert, Robert Robert i Surís (1851-1929), de l'any 1897 i reformada el 1992 i el 2023. Se situa a la ronda Universitat, que s'estava urbanitzant en aquest tram, a partir de 1883, quan es va decidir eliminar l'estació de ferrocarril de Martorell, que ocupava la part del que ara és rambla de Catalunya entre Gran Via i Bergara.

Robert Robert fou un important polític i filantrop, financer, i empresari ennoblit, tal com denoten els nombrosos títols que ostentà.

La casa és una obra de Joan Martorell, que dirigia aleshores la construcció del palau Robert -disseny d'Henri Grandpierre-, residència de Robert.