Can Valls d'Olzinelles
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Can Valls d'Olzinelles

Sant Celoni - Can Valls d'Olzinelles (Foto: Ajuntament de Sant Celoni)

Sant Celoni - Can Valls d'Olzinelles (Foto: Lluís Bonet Garí -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1913-26)

Sant Celoni - Can Valls d'Olzinelles (Foto: Rossend Flaquer -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1925-26)

Situació Crtra. d'Olzinelles
Can Valls és, juntament amb ca n'Agustí, la masia més important i de les més antigues d'Olzinelles. Els seus orígens es remunten al segle XIV, quan era propietat de Pere Valls. El 1751 n’era amo Jaume Valls. La família Valls, benefactora de l'església al llarg dels segles, era l'única que tenia sepultura dins del temple. La casa comptava amb una capella o oratori, dedicat a la Mare de Déu del Roser. L'any 1886 la família va fer construir-se una casa a la plaça de la Vila de Sant Celoni, l'actual Hotel Suís. Pius de Valls i de Feliu, carlí, va ser diputat provincial l'any 1908. En morir sense descendència, tant ell com el seu germà Antoni, va passar a mans de la família Bauzà.

Zaragoza i Pascual , Ernest: Sant Esteve d'Olzinelles i Sant Llorenç de Vilardell: Història de dues petites parròquies mil·lenàries del Montnegre. Analecta Sacra Tarraconensia, 2005..