Ca l'Agustí Nou (Olzinelles)
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Ca l'Agustí d'Olzinelles (Foto: Ajuntament de Sant Celoni)

Sant Celoni - Ca l'Agustí d'Olzinelles (Foto: Albert Esteves, 2022)

Sant Celoni - Ca l'Agustí d'Olzinelles (Foto: Montserrat Viader -Calaix.gencat.cat-, 1982)

Situació Crtra. d'Olzinelles, al final
És el mas més important d'Olzinelles, juntament amb Can Valls. Es va construir probablement al segle XVI. L'any 1553 ja era propietat de la família Domènech. Tanmateix, l'edifici actual es va construir molt més tard, l'any 1846. Va pertànyer als Domènech fins a les darreries del segle XX, quan va morir Conxita Domènech sense fills. Va ser adquirida per Xavier Espar, que va efectuar una encertada restauració.

És un casal de planta baixa i dos pisos, quadriculat amb franges verticals i horitzontals. El pis principal té les tres obertures abocades a balcons individuals. Al capdamunt de la façana hi ha una barana de pedra decorada amb gerros i un estel al centre. Entre 1909 i 1936 va comptar amb capella pròpia.