Església de la Mare de Déu de l'Esperança (La Batllòria)
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Església de la Mare de Déu de l'Esperança (La Batllòria)

Sant Celoni - Església de la Mare de Déu de l'Esperança (La Batllòria) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Sant Celoni - Església de la Mare de Déu  de l'Esperança (La Batllòria)

Sant Celoni - Església de la Mare de Déu de l'Esperança (La Batllòria) (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2011)

Sant Celoni - Església de la Mare de Déu de l'Esperança (La Batllòria) (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1915)

Sant Celoni - Església de la Mare de Déu de l'Esperança (La Batllòria) (Foto: Rossend Flaquer -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1921)

Situació La Batllòria. Major
L'església de la Mare de Déu de l'Esperança va ser construïda l'any 1452 i refeta al segle XVII. L'any en què va esdevenir parròquia independent. Fins llavors havia estat sufragània de Sant Cebrià de Fuirosos i de Sant Martí de Montnegre. És un edifici d'una sola nau, coberta amb volta de canó amb llunetes, amb dues capelles laterals a l'entrada del presbiteri, que conformen un fals transsepte. La façana principal, amb el típic coronament barroc mixtilini, té adossat un potent campanar de torre.