Trias i Giró 15-17
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Trias i Giró, 15

Barcelona - Trias i Giró, 15 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorEmili Donato Folch
Situació Trias i Giró, 15-17
Menys comú a l'obra de Donato que els encàrrecs públics, es tracta d'un edifici residencial, de 1984. Revestit de rajola catalana, com el maó, ben característica de la seva pràctica. Materials modestos i forma purament arquitectònica són els elements amb els quals planteja construccions sovint monumentals, en l'estela de Louis Kahn o Mario Botta, alhora que, segons ell mateix, els seus edificis són "secs, durs, sense concessions"*, fets per durar.

En aquest cas, sobre un basament més o menys massiu, s'alcen les plantes, més transparents, amb obertures sobresortints o inserides en el cos de l'edifici, on dominen les línies verticals i el joc entre llums i ombres, buits i plens. Geometria i equilibri.

*Zabalbeascoa, Anatxu: entrevista a Emili Donato. El País, 21/2/ 2002