Església de Sant Cebrià de Fuirosos
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Sant Cebrià de Fuirosos

Sant Celoni - Sant Cebrià de Fuirosos (Foto: Àlex, 2011)

Sant Celoni - Sant Cebrià de Fuirosos (Foto: Montserrat Viader -Calaix.gencat.cat-, 1982)

Sant Celoni - Sant Cebrià de Fuirosos (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1917)

Situació Camí de Fuirosos
Situada en una fondalada obaga del Montnegre, l'església va ser construïda cap als segles XVI-XVII, tot i que el lloc de Fuirosos està documentat des de 1020. Ha estat sempre sufragània de la parròquia de Montnegre. És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó, amb dues capelles laterals a banda i banda del presbiteri. Té un ample campanar de planta quadrada, obert als quatre vents amb finestres de mig punt, que ha perdut el coronament piramidal que encara podem veure en les fotografies antigues.