Can Pelagalls
(Piera - Anoia)

Piera - Can Pelagalls

Piera - Can Pelagalls (Foto: Albert Esteves, 2022)

Piera - Can Pelagalls (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Sant Cristòfol, 4
Construït a la segona meitat del segle XIX, originalment era un edifici entre mitgeres, fins que es va obrir el carrer Mossèn Guixà. El renom prové de la procedència de la família propietària, de cognom Caus, originaris del poble de Pelagalls, a la Segarra. L'any 1940, quan era propietat de Gabriel Caus Munné, la façana va ser embellida amb uns esgrafiats de Ferran Serra, de nom artístic Ferdinandus, molt actiu a Piera i a Martorell. Tota la part superior és un entapissat geomètric mentre que a la part inferior hi ha una escena amb dos amorets envoltats de flors.