Cal Metge Vidal
(Piera - Anoia)

Piera - Cal Metge Vidal

Piera - Cal Metge Vidal (Foto: Albert Esteves, 2022)

Piera - Cal Metge Vidal (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Doctor Carles, 2
Casa de planta baixa, pis i golfes, d'origen medieval, reformada l'any 1566, data que podem veure inscrita a la llinda del portal, dins d'un escut amb el monograma de Crist (JHS: Jesús Home Salvador). Aquest portal adovellat, així com els brancals de les portes laterals, són els elements més antics conservats. La part superior és fruit d'una refecció moderna.

Des de molt antic, aquesta casa va ser habitada per la família Vidal, una família d'apotecaris i metges. L’any 1847 hi residia el metge Manuel Vidal Casas, pare del popular doctor Pau Vidal Abad, un destacat catalanista que el 1888 va signar el conegut Missatge a la Reina Regent Maria Cristina que demanava autonomia per Catalunya.