Font de la plaça del Peix
(Piera - Anoia)

Piera - Plaça del Peix als anys setanta (Foto: Ajuntament de Piera)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorFerran Serra Sala
Situació Plaça del Peix
L'any 1926, l'Ajuntament va traslladar la seva seu a cal Bitxo. L'antiga casa consistorial va ser derruïda uns anys després, el 1932, i el seu solar va ser ocupat per una nova plaça, amb funcions de mercat, projectada per Josep Ros Ros. La plaça estava presidida per una font monumental al centre de la qual hi havia un peix dins d'una petxina, pel qual brollava l'aigua, obra de Ferran Serra i Sala. Això va fer que la plaça es denominés plaça del Peix. Estava flanquejada per dues pilastres ornamentades amb esgrafiats noucentistes del mateix Serra, que encara es conserven. Pel que fa a la font, només s'ha conservat l'escultura central, ara situada en un lateral de la plaça.