Societat Foment
(Piera - Anoia)

Piera - Societat Foment

Piera - Societat Foment (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusAteneus i centres socials
Situació Plaça, 19
L'any 1921 es va fundar l'entitat Casal Català, una associació cultural i recreativa lligada al catalanisme conservador. Va tenir un primer local que de seguida es va quedar petit. L'any 1923 van començar les obres d'una nova sala-teatre, finançada per l'indià Blai Soteras Munné. El saló-cafè es va iniciar l'any 1928. Té una façana de maó vist amb obertures verticals d'arc de mig punt i pilastres entre elles, decorades amb detalls ceràmics. El nom de Casal Català no agradava a la dictadura de Primo de Rivera i es va haver de canviar per Foment de Piera, després Societat Foment.