Creu de la pujada del Castell
(Piera - Anoia)

Piera - Creu de la pujada del Castell

Piera - Creu de la pujada del Castell (Foto: Albert Esteves, 2022)

Piera - Creu de la pujada del Castell (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1921)

TipusCreus monumentals
Situació Pujada del Castell
Al costat del castell de Piera, molt a prop de l'absis de l'església, hi ha una creu de ferro forjat molt singular. És una creu patent molt treballada, però la seva característica principal és la presència de les lletres alfa i omega penjades d'uns braços que surten de la tija. No sabem la data de construcció, sí que ja existia l'any 1922 segons podem veure en les fotos que adjuntem. Originalment, estava situada dalt d'una estructura cilíndrica a una alçada molt superior.