Capella de la Mare de Déu de Montserrat
(Alp - Cerdanya)

Alp - Capella de la Mare de Déu de Montserrat

Alp - Capella de la Mare de Déu de Montserrat (Foto: Josep M. Viñolas, 2013)

Alp - Capella de la Mare de Déu de Montserrat (Foto: Francesc Blasi -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1926)

Alp - Capella de la Mare de Déu de Montserrat (Foto: Jaume Biosca -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

AutorJosep Danés Torras
Situació La Molina. Pere Adserà
Construïda l'any 1926 i beneïda el 1929, va ser projectada per l'arquitecte Josep Danés Torras (Olot, 1891 - 1955), autor també del santuari de Núria i del Xalet de La Molina (1925), impulsat pel Centre Excursionista de Catalunya, que va ser el primer centre d'esquí de l'estat.

La capella tenia la categoria d'oratori públic. És un edifici de reduïdes dimensions, inspirat en l'arquitectura religiosa popular de les terres de muntanya. Té una sola nau i un petit campanar d'espadanya. Davant la porta hi ha un atri obert amb tres arcs de mig punt.