Escultura Alpi
(Alp - Cerdanya)

Alp - Escultura <i>Alpi</i>

Alp - Escultura Alpi (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça Santa Creu
El cérvol Alpi és un dels personatges més icònics en la història contemporània d'Alp. La seva història comença l'any 1957, quan es van alliberar uns quants cérvols en aquests paratges per repoblar la zona. Un d'ells, l'Alpi, es va acostar un dia al poble i, alimentat pels veïns, es va convertir un visitant habitual dels carrers i les places d'Alp. Va ser molt estimat per la gent i especialment per la canalla -tot i que en època de zel el seu comportament es feia més agressiu-. L'any 1961 va ser abatut d'un tret furtiu per un metge d'Olot. El seu record, tanmateix, perdura en l'imaginari popular. Tant és així que que el seu cap dissecat presideix l'entrada de l´Ajuntament i que, a més, se'l pot veure esculpit en una plaça del poble, davant l'església.