Ermita de Santa Bàrbara
(Das - Cerdanya)

Das - Ermita de Santa Bàrbara

Das - Ermita de Santa Bàrbara (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Raval de Santa Bàrbara
Situada en un paratge isolat, no gaire lluny del poble, a l'antic camí d'Urús. És un edifici d'una sola nau, rectangular, coberta amb teulada a dues aigües i amb una senzilla espadanya de maons al capdamunt de la façana, on hi ha la porta, dues finestres de mig punt i un òcul central. Sobre la porta hi ha una llosa amb la data de 1902. Aquell mateix any s'estava construint la nova església parroquial, és probable que s'aprofités el fet de comptar amb els mitjans humans i materials per alçar també l'ermita. La seva dedicació a santa Bàrbara, patrona dels miners, es deu al fet que, al municipi de Das, hi ha hagut des de temps antics una important activitat minera lligada a l'existència de lignit i manganès.