Torre Antònia Bertrand
(Das - Cerdanya)

Das - Torre Bertrand

Das - Torre Bertrand (Foto: Albert Esteves, 2022)

Das - Torre Bertrand (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Rec de la Bola
És una de les primeres cases d'estiueig construïdes a la Cerdanya, a finals del segle XIX. D'estil afrancesat, és un edifici de planta rectangular, distribuït en planta baixa, pis i golfes, amb la coberta de llicorella a dues aigües i dos cossos perpendiculars, a manera de mansarda, que fan la funció de torres, sobresortint lleugerament de la façana. Té una tribuna que dona al jardí i una font exterior encastada on hi ha la data de 1897.

Va ser la casa d'estiueig d'Antònia Bertrand, coneguda al poble com a Doña Antoñita. La casa es denominava popularment la Torre.