Cal Xamberg
(Das - Cerdanya)

Das - Cal Xamberg

Das - Cal Xamberg

Das - Cal Xamberg (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Fonteta, 13
Casal de dimensions notables que va pertànyer a la família Pons, documentada a Das des del segle XVII. Tant el portal com la resta d'obertures són rectangulars i totes estan emmarcades amb carreus ben escairats. A la porta, força ampla, hi ha un escut amb dos ponts i la data de 1728, època que es va construir la casa.

En el fons Cal Xamberg, de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, es conserva un rebut de 1799 signat per Anton Pons i Pons que deixa passar pel seu prat a Pere Pich de Das. Uns vint anys més tard, els Pons i els Pich van entroncar, amb el matrimoni de Josep Pons Fo i Francisca Pich Pujol. El seu fill, Eduard Pons Pich, es va casar amb Antònia Bertrand, estiuejant i benefactora del poble.