Portals del segle XIX
(Das - Cerdanya)

Das - Portal del segle XIX (1871) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Das - Portal del segle XIX

Das - Portal del segle XIX (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Diversos carrers del poble
Les llindes datades són un important indicador dels moments de major puixança d'un poble, quan la bona situació econòmica permet als propietaris reformar, ampliar o refer els seus habitatges, o bé se'n construeixen de nous. Això va passar a Das, com a tota la comarca, a mitjan segle XIX. D'aquella època són moltes de les actuals cases del poble, la major part amb els seus tradicionals barris tancats. A les portes d'aquests barris, tradicionalment grans portals rectangulars de llinda monolítica, hi podem llegir -amb dificultat en alguns casos pel desgast del temps- els noms dels propietaris i les dates de construcció o de reforma.