Torres de l'Església
(Llívia - Cerdanya)

Llívia - Torres de l'església

Llívia - Torres de l'església (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Adossades a l'església
Després de la destrucció del castell de Llívia, l'any 1479, es va fer necessari disposar d'un nou recinte fortificat. Amb aquest objectiu, es va aprofitar la construcció de la nova església, al segle XVI, per fortificar-la amb dues torres de defensa situades als extrems de la façana principal. Són torres de planta circular, amb teulat a un sol vessant, obertes amb espitlleres a diferents nivells, bastides amb maçoneria de pedra irregular amb algunes pedres carejades, més grans, a la part baixa, lleugerament atalussada. El conjunt defensiu es completava amb la torre de Bernat de So, situada a pocs metres.