Llindes datades
(Llívia - Cerdanya)

Llívia - Llinda amb el monograma de Crist, probablement del segle XVI (Foto: Albert Esteves, 2022)

Llívia - Mènsula de cal Blanqueret

Llívia - Mènsula de cal Blanqueret (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Diversos carrers del poble
Als carrers de Llívia podrem veure un bon nombre de llindes datades, algunes amb el cognom del propietari. L'observació de les dates ens dona una idea de quines han estat les etapes de major desenvolupament econòmic, traduït habitualment en reformes o reconstruccions dels habitatges. Podem veure que, a Llívia, es corresponen amb la segona meitat del segle XVIII i la segona meitat del segle XIX. Al carrer Frederic Bernades hi ha una de molt més antiga -potser del segle XVI-, probablement procedent de la capella de l'hospital, amb el monograma de Crist "IHS".

Un cas a part és la mènsula de cal Blanqueret, la casa de la família Jordana, situada en una cantonera. De procedència i datació desconeguda -podria ser del segle XVII o XVIII- mostra una cara masculina amb uns grans bigotis.