Catedral de Sant Pere. Cripta
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Catedral. Cripta

Vic - Catedral. Cripta (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Interior de la catedral
La catedral romànica va comptar des dels seus inicis amb una cripta, situada sota l'absis, que va desaparèixer en la transformació del presbiteri i que es va recuperar i restaurar després de ser descoberta, l'any 1941. És un espai dividit en tres naus de la mateixa amplada separades per columnes i cobertes amb voltes d'aresta. Va ser construïda al segle XI i engrandida, a mitjans del XII, fins a doblar la seva longitud. Alguns dels capitells podrien ser aprofitats d'una construcció anterior, probablement del segle X, o construïts el mateix segle XI encara amb certa influència califal.