Casa Bach Font
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Bach Font (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casa Bach Font. Imatge del Sagrat Cor

Vic - Casa Bach Font. Imatge del Sagrat Cor (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça Major, 10 / Riera
Edifici construït l'any 1712 sobre estructures gòtiques, però que va adoptar la seva actual fesomia en la reforma historicista de l'any 1905. En aquest solar hi havia hagut l'edifici del Pallol, l'antiga administració municipal. És un edifici format per dos cossos, el cos principal clarament sobresortit en relació amb l'alineació de la plaça, tot i que la planta baixa manté l'estructura porticada. En una de les façanes laterals s'ha destapat una antiga finestra conopial gòtica. La resta d'obertures estan ressaltades amb guardapols escalonats i escuts a l'interior, fruit de la reforma de començament del segle XX.

Un dels elements més destacats de la façana és la imatge del Sagrat Cor, situada sobre un pedestal amb un àngel i protegida per un dosser gòtic. La imatge és de l'any 1947, de Pere Puntí i Terra. Al costat de la imatge hi ha un magnífic fanalet modernista, obra de Ramon Collell Palanca, conegut com a "Picallimes".