Casa Merinos
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Merinos

Vic - Casa Merinos

AutorMarià Callís Collell
Situació Plaça Major, 9
Edifici de l'any 1866 adossat a la casa Bach Font i sobresortit com ella de la línia de construccions de la plaça. La diferència, però, és que, a diferència de les seves veïnes, no està porticada. La seva planta baixa està concebuda com a local comercial, amb grans finestrals emmarcats amb pilastres de capitells clàssics. Els dos pisos superiors estan decorats amb discrets esgrafiats florals. L'element més destacat és el medalló orlat de la cantonada, obra de Lluís G. Ylla, amb un marbre central que, originalment, contenia motius relacionats amb el món de teixit, quan l'edifici acollia la famosa botiga de llanes i sedes Casa Merinos, fundada el 1865 per Ramon Orriols.