Casa Beuló
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Beuló

Vic - Casa Beuló

Vic - Casa Beuló

Situació Plaça Major, 37
Es coneix també com Can Gassa. És un edifici que fa cantonada, situat en un dels extrems de la plaça on es genera una petita plaça annexa a la plaça Major. D'origen medieval, la seva fesomia actual palesa la transformació de la casa en un palau renaixentista, entre els segles XVI i XVII. L'any 1876, el mestre d'obres Josep Ylla en va fer la restauració.

La casa es compon de planta baixa, amb porxos ogivals, dos pisos i unes golfes obertes amb grans arcs de mig punt. Als pisos es conserven les finestres renaixentistes, amb motllures rectilínies capçades amb mènsules geomètriques. Encastat a la façana hi ha un escut amb un porc i una vaca envoltats d'espigues.