Palau Episcopal
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Palau Episcopal

Vic - Palau Episcopal (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorFra Josep de la Concepció
Situació Santa Maria. 1
El Palau Episcopal existeix des de l'alta edat mitjana, sempre vinculat a l'edifici de la catedral. Del palau romànic no en resten més que unes sales soterrades cobertes amb voltes i unes arcades de l'antic pati. L'edifici actual, molt modificat al segle XIX, va ser construït en temps del bisbe Jaume Copons, l'any 1671. La traça va ser realitzada per fra Josep de la Concepció. L'any 1806, en obrir-se el carrer de Santa Maria, va ser ampliat i reformat de nou l'any 1890. La tribuna sobre el portal principal és de 1915, obra de Josep M. Pericas feta a petició del bisbe Torras i Bages. Està tan ben integrada, entre el portal i la finestra superior, que sembla que hagués format part del disseny original.