Cases de la plaça de la Catedral, 4, 5 i 6
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Plaça de la Catedral, 4 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Plaça de la Catedral, 6

Vic - Plaça de la Catedral, 6 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de la Catedral, 4, 5 i 6
La plaça de la Catedral, un dels nuclis originaris de Vic, va adquirir la seva actual configuració a finals del segle XVIIl. L'any 1803 es va enderrocar l'església de Santa Maria la Rodona, situada just al davant de la catedral. I el 1806 es va acabar el Palau Episcopal i es va obrir el carrer de Santa Maria. Les cases que tanquen la façana de ponent van ser construïdes cap als anys setanta del segle XIX. El seu interès radica en els elements que es van incorporar a les façanes, alguns procedents probablement de les cases antigues que hi havia en aquests solars, com les dues finestres coronelles del núm. 5, o les capelletes que podem veure als núm. 4 i 6. Especialment interessant és aquesta darrera, ara convertida en finestra. Estava dedicada a sant Joan Baptista. Conserva tota la filigrana plateresca de l'emmarcament i el medalló amb l'anyell, el bàcul i la petxina tradicionalment relacionats amb el Baptista.