Casa Bayés
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Bayés

Vic - Casa Bayés

AutorJosep M. Pericas Morros (reforma)
Situació Plaça de la Catedral, 7-8
Edifici entre mitgeres fruit de la unió de diverses cases antigues, la qual cosa li proporciona una configuració irregular, adaptada al traçat antic i a la nova configuració de la plaça. Per la configuració de les finestres sembla que aprofita estructures del segle XVII o fins i tot més antigues a la planta baixa, on hi ha el portal adovellat de mig punt. També hi ha dues finestres coronelles probablement aprofitades d'edificis derruïts i incorporades en la reforma moderna.

La planta baixa va ser reformada l'any 1907 per Josep M. Pericas, que poc abans havia projectat l'edifici veí -la casa Colomer-, per ubicar-hi la consulta del doctor Bayés. D'aquesta reforma hem de destacar l'original disseny de les reixes que tanquen les finestres bessones que donen a la plaça, amb arbres estilitzats.